Laaggeletterdheid – Strategieën om mensen met laaggeletterdheid te helpen

Laaggeletterdheid – Strategieën om mensen met laaggeletterdheid te helpen

Laaggeletterdheid is een van de meest voorkomende handicaps in de Verenigde Staten en houdt verband met economische en sociale achterstand. Meer dan 40 procent van de volwassenen is laaggeletterd en deze personen werken gemiddeld slechts 19 weken per jaar. Deze volwassenen vormen ook 70 procent van alle gevangenen. Daarom is het belangrijk om laaggeletterde volwassenen kwalitatief hoogwaardige educatieve ervaringen te bieden. Er zijn strategieën die kunnen worden gebruikt om het probleem aan te pakken en de resultaten te verbeteren. Deze strategieën kunnen opvoeders en leerlingen helpen om succes te behalen op school en in het leven.

laaggeletterdheid

Een effectieve manier om laaggeletterden te bereiken, is het gebruik van digitale verhalen. Met deze methode kunnen studenten hun eigen verhaal vertellen in een toegankelijke, gemakkelijk te begrijpen vorm. Digital storytelling kan ook mensen met weinig of geen geletterdheid helpen om zich bezig te houden met kwesties van maatschappelijke betrokkenheid. Door de verschillende stemmen van laaggeletterden te integreren, wordt elke stem gehoord. Bovendien bevordert het zelfexpressie en bouwt het een gemeenschap op. Deze strategieën kunnen personen met beperkte geletterdheid helpen om met anderen te leren communiceren, zowel in gedrukte vorm als via digitale media.

Om Hetsen & Visschers laaggeletterdheid tegen te gaan, is het essentieel om personen met dit probleem te identificeren en op te leiden. Het beïnvloedt hun dagelijks leven, toekomst en samenleving. Het is een belangrijke barrière die mensen ervan weerhoudt vooruit te komen in het leven. Om dit probleem het hoofd te bieden, moet iedereen samenwerken, inclusief de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het bereiken van een meer geletterde samenleving is mogelijk met de deelname van alle belanghebbenden, inclusief laaggeletterden.

Klik hier om meer te lezen: Hetsen & Visschers

Laaggeletterdheid – Strategieën om mensen met laaggeletterdheid te helpen
Scroll to top