Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

Laaggeletterdheidstraining voor wie?

Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

We weten allemaal dat Hetsen & Visschers betekent dat de trainer geen expert is op dit gebied. Dit betekent dat hij of zij niet is opgeleid in het gebruik van de verschillende technieken en strategieën die nodig zijn om Engels te onderwijzen aan mensen die er geen kennis van hebben. Zo iemand is zeker uit de markt! Maar er is nog een andere reeks trainers die misschien niet zo laag in hun capaciteiten zijn. Dit zijn de mensen die zich al jaren bezighouden met het onderwijzen van Engels als tweede taal en die hun vakken door en door kennen en die laaggeletterden waardevolle lessen kunnen geven op het gebied van Engels.

In een dergelijk scenario moet men begrijpen dat de mensen die een dergelijke training nodig hebben, degenen moeten zijn wiens opleiding in een vroeg stadium is gestopt en die zich niet kunnen herinneren de allereerste dingen over Engels te hebben geleerd. Hun enige hoop om de taal te leren is van iemand die al sinds zijn kindertijd een autoriteit op dit gebied is. Dus wat gebeurt er als een persoon in deze categorie in de val loopt van laaggeletterde trainers? Krijgt hij of zij uiteindelijk een paar vaardigheden over Engels geleerd, maar wordt hij of zij in de diepe fase van verwarring gebracht terwijl hij of zij opgaat in het onderwijzen van hetzelfde? Heeft die persoon het potentieel om kennis met betrekking tot het Engels aan anderen door te geven, maar blijft hij of zij in de war en weet hij niet wat hij met zijn of haar leven aan moet?

In een dergelijk scenario zou het logischer zijn om laaggeletterde trainers in te schakelen die zijn verbonden aan instellingen waar ze de kunst van Engels communicatiebeheer hebben geleerd. Zo iemand heeft door zijn ervaring de kans gekregen om mensen te leren over verschillende technieken die worden gebruikt bij het bijbrengen van Engels aan mensen die laaggeletterd zijn. Eén zo'n techniek is die van 'op gebruik gebaseerd leren'. Hier legt de trainer de leerling uit hoe hij of zij bepaalde woorden of zinsdelen in de Engelse taal kan gebruiken die het tegenovergestelde betekenen van wat de persoon gebruikt. Dus aan het einde van de les zou de leerling goed thuis zijn in het gebruik van de woorden in de context van dagelijks gebruik.

Klik op de link: Hetsen & Visschers

Laaggeletterdheidstraining Voor wie?
Scroll to top