Hoe u een makelaar kiest om uw huis te verkopen?

Hoe u een makelaar kiest om uw huis te verkopen?

Makelaar

Het kiezen van de juiste makelaar voor uw woning is belangrijk, maar er zijn een paar dingen die u moet vermijden. Zorg er eerst voor dat u de prijsklasse kent. Je wilt niet te veel informatie geven. Een makelaar mag niet naar uw hypotheek of inkomen vragen, dus houd deze informatie privé. Als ze weten dat je een bepaald bedrag kunt betalen, zullen ze proberen een hoger bod uit te brengen Lever Makelaardij makelaar Eindhoven. Vertel hen in plaats daarvan uw budget, het type hypotheek dat u heeft en de prijsklasse van uw eigendom.

De makelaar heeft toegang tot nieuwe advertenties die anderen misschien niet kennen. U kunt mogelijk aanbiedingen naar een agent sturen, maar u kunt uiteindelijk te veel betalen. Een goede makelaar kan ook onroerend goed zoeken met behulp van een Multiple Listing Service (MLS). Ze hebben toegang tot informatie die niet beschikbaar is voor het publiek, zoals welke potentiële problemen een huis kan hebben of welke voorwaarden er aan de verkoop zijn gesteld. Daarnaast kunnen ze onderhandelen over commissietarieven met de verkoper.

Een andere optie is een multi-bureaucontract. Hiermee kunt u uw agenten kiezen en niet aan één gebonden zijn. Dit type overeenkomst is het beste voor kopers, omdat de makelaars uw eigendom tegelijkertijd op de markt brengen. Het kan echter zijn dat u verschillende agenten krijgt die u verschillende aanbiedingen brengen. Het is ook mogelijk om opgelicht te worden door meer dan één agent te betalen. U kunt eindigen met een eigendom dat door een andere makelaar is verkocht als u uw enige agentuurovereenkomst opzegt.

Klik hier voor meer informatie: https://www.levermakelaardij.nl/

Hoe u een makelaar kiest om uw huis te verkopen?
Scroll to top